Prijava korisnika|Prvi put ste ovde? Registrujte se!
prodaja@mobilturi.rs | +381 (0)35 880 0230
 
 
Novosti
Italijanska kompanija proizvodiće kuhinje u Jagodini
Postavljeno: 05.02.2015.


Italijanska fabrika Mobilturi iz Barija pokrenuće u novembru u Jagodini postrojenje za proizvodnju kuhinjskih elemenata.

Ova fabrika, koja je jedna od vodećih na italijanskom tržištu, zapošljavaće 200 radnika i sarađivaće sa domaćim proizvođačima repromaterijala.

-Za početak, proizvodnju pokrećemo u iznajmljenoj hali u Jagodini, a početkom naredne godine počećemo gradnju nove hale, na 34.000 kvadratnih metara - kaže za "Blic" jedan od čelnih ljudi ove kompanije Vito Turi.

Dragan Marković Palma, gradonačelnik Jagodine, veruje da od ove fabrike neće imati koristi samo Jagodinci koji će u njoj raditi, nego i proizvođači repromaterijala.

- Ova kompanija već je potpisala ugovor sa fabrikom u Lapovu, od koje će godišnje kupovati repromaterijal vredan devet miliona evra, a to je samo početak saradnje sa domaćim proizvođačima - kaže Marković.

U italijanskoj firmi objašnjavaju da im je cilj da se preko Srbije probiju na tržište Rusije, Belorusije i Turske koje se nalaze u bescarinskom režimu sa Srbijom.
Najnovije vesti
 
 
Postavljeno: 01.10.2015.
Zatvoren maloprodajni objekat

Maloprodajni objekat je zatvoren i biće preseljen na novoj lokaciji.
Postavljeno: 31.03.2015.
Mobilturi sponzor na humanitarnoj manifestaciji

Mobilturi sponzor devete Internacionalne Tortijade u Jagodini